Arhindoks

en

ARHINDOKS

ARHINDOKS (ARHeološko INformacijsko DOKumentacijsko Središte) je odjel u kojem se prikuplja, obrađuje, digitalizira i pohranjuje sva arheološka te srodna dokumentacija prikupljena tijekom arheoloških istraživanja, kongresa, ekskurzija od osnutka Instituta, 26. siječnja 1961. godine pa sve do danas. ARHINDOKS je aktivno uključen u stvaranje nove arheološke dokumentacije sudjelujući u arheološkim istraživanjima Instituta, te pripremi dokumentacije za objavljivanje. Stručne suradnice sudjeluju i u uređivanju časopisa, monografija i zbornika Instituta.

Dokumentacijska građa organizirana je u nekoliko arhivskih zbirki: fototeka, dijateka, zbirka video zapisa, planoteka, zbirka zračnih fotografija, zbirka topografskih karti, rukopisi, zbirka izvješća o arheološkim iskopavanjima i terenskim pregledima. Vanjski korisnici ostvaruju pristup dijelu dokumentacije i to putem zahtjeva.

dr. sc. Kristina Jelinčić Vučković, viša stručna suradnica i voditeljica ARHINDOKS-a

mag. arh. Kristina Turkalj, viša stručna suradnica

Zahtjev za uvid i/ili izradu građe. Građa se može dobiti na uvid odnosno njena kopija nakon odobrenja ravnatelja Instituta za arheologiju. Uvid je moguć isključivo u prostorijama Instituta za arheologiju (ARHINDOKS), uz prisutnost zaposlenika ARHINDOKS‐a uz prethodan dogovor. Ukoliko postoje oštećenja na građi ili je u tijeku popisivanje, sređivanje ili revizija, uvid nije moguć.

Korisnik je obavezan koristiti kopije građe isključivo za svrhu koju je naveo u Zahtjevu. Zabranjeno je prosljeđivanje kopija. Kod objave je obavezno navođenje autora crteža/fotografije, oznake pod kojom se čuva, naziv zbirke kao i Instituta za arheologiju kao institucije u kojoj se građa čuva.

Zahtjev se može predati poštom, osobno ili na e‐mail adrese navedene u formi koju možete preuzeti.

Dokumenti:

Galerija

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.