Tea Kokotović

en

Asistentica

[javascript hidden email address]

Tea Kokotović je diplomirala arheologiju i antropologiju 2018. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Institutu za arheologiju je zaposlena kao asistent/doktorand od 2021. godine na istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost MilOrd – Razvoj i naslijeđe viteških redova u Hrvatskoj (IP-2019-04-5513) pod vodstvom dr. sc. Jurja Belaja. U sklopu projekta 2021. godine upisuje poslijediplomski studij Arheologija istočnog Jadrana na Sveučilištu u Zadru. U svom doktoratu i radu na projektu bavi se bioarheološkim istraživanjima kvalitete i uvjeta života populacija srednjeg i novog vijeka na području kopnene Hrvatske koje su živjele pod utjecajem viteških redova. Njezin znanstveni interes uključuje teme iz područja bioarheologije. U svom radu bavi se demografskom analizom, analizom prehrane, uvjetima i kvalitetom života zajednica, pojavom i širenjem zaraznih bolesti u populacijama te analizom trauma u srednjem i novom vijeku na području kopnene Hrvatske i Dalmatinske zagore. U sklopu analize prehrane, izučava i bavi se analizama stabilnih izotopa dušika i ugljika u suradnji s Institutom za antropologiju u Zagrebu. Sudjelovala je na više sustavnih i zaštitnih arheoloških istraživanja srednjovjekovnih i novovjekovnih crkava i pripadajućih grobalja te je antropološki analizirala koštani materijal. Osim s Institutom za arheologiju, surađivala je s brojnim arheološkim institucijama, ponajviše s Hrvatskim restauratorskim zavodom i Antropološkim centrom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.