Snježana Vrdoljak

en

Znanstvena savjetnica

[javascript hidden email address]

+385-1-481-9654

crosbi

academia.edu

researchgate

Snježana Vrdoljak rođena je u Zenici (Bosna i Hercegovina) 1966. Školovala se u Zagrebi gdje je 1992. diplomirala je povijest i arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dvije godine kasnije magistrirala je na Odsjeku za arheologiju istoga fakulteta, a 2000. obranila je doktorsku disertaciju pod nazivom „Problem prijelaza iz starije u mlađu fazu kulture polja sa žarama u sjevernoj Hrvatskoj“.

Od 1992. do 2001.godine radila je na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu gdje je sudjelovala u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi. Od rujna 2001. radi u Institutu za arheologiju u Zagrebu gdje je stekla i znanstveno zvanje znanstvenog savjetnika (2020.).

Bila je voditelj sljedećih znanstvenih projekata:

Bila je suradnica na bilateralnom projektu Hrvatska-Austrija (voditelj dr.sc. Daria Ložnjak-Dizdar) od 2018. do 2019. godine. Od 2020. suradnica je na projektu Hrvatske zaklade za znanost “Djetinjstvo u protopovijesti na jugu Karpatske kotline” ARHKIDS (voditelj dr.sc. Daria Ložnjak-Dizdar). Konzultant je na projektu Hrvatske zaklade za znanost “Tehnološke značajke i kulturne prakse u prapovijesnim lončarskim tradicijama na području Hrvatske” prePOT (voditeljica: dr. sc. Andreja Kudelić) od 2021. – 2026.

Snježana Vrdoljak boravila je na stipendijama u Sloveniji, Austriji te je na Odsjeku za arheologiju Sveučilišta u Cambridgeu bila „visiting scholar“. Bila je član uredništva časopisa „Opuscula Archaeologica, a trenutno je član uredništva časopisa „Prilozi Instituta za arheologiju u Zagrebu“. Član je Hrvatskog arheološkog društva i Europske asocijacije arheologa.

Njen znanstveni interes obuhvaća arheologiju brončanog doba Europe s naglaskom na kasno brončano doba sjeverne Hrvatske. Bavila se analizom kasnobrončanodobne keramike s naglaskom na statističku i tehnološku analizu, a posebno područje interesa je ljevačka djelatnost kasnog brončanog doba i ostave kulture polja sa žarama u sjevernoj Hrvatskoj o čemu je objavila niz znanstvenih radova i poglavlja u knjizi.

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.