Siniša Krznar

en

Viši znanstveni suradnik

[javascript hidden email address]

+385-1-615-5648

crosbi

academia.edu

researchgate

Siniša Krznar diplomirao je arheologiju i povijest na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2001. godine. Stupanj magistra znanosti stekao je 2007. godine, a doktorirao je 2012. godine s temom "Arheološka slika kasnosrednjovjekovnih groblja u sjevernoj Hrvatskoj", također na Filozofskom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu.

Na Institut za arheologiju zaposlen je 2007. godine na projektu Srednjovjekovno naseljavanje sjeverne Hrvatske u svjetlu arheoloških izvora (voditeljica: dr. sc. Tajana Sekelj Ivančan). Po isteku projekta nastavlja s proučavanjem srednjovjekovnih tema, te kao istraživač sudjeluje na projektima Proizvodnja željeza uz rijeku Dravu u antici i srednjem vijeku: stvaranje i transfer znanja, tehnologija i roba - TransFER(voditeljica: dr. sc. Tajana Sekelj Ivančan) i Razvoj i nasljeđe viteških redova u Hrvatskoj -milOrd (voditelj: dr. sc. Juraj Belaj).

Primarni znanstveni interes mu je interpretacija svakodnevnog života, identiteta, socijalnog statusa te pogrebnih običaja srednjovjekovnih i ranonovovjekovnih populacija kroz multidisciplinarno proučavanje arheološkog i antropološkog materijala s istovremenih groblja.

Suradnjom na poslijediplomskom doktorskom studiju arheologije, organizacijom znanstvenih skupova, te suradnjom s muzejima na organizaciji izložbi, sudjeluje u diseminaciji prikupljenih znanstvenih spoznaja.

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.