Mateja Hulina

en

Viša asistentica

[javascript hidden email address]

+385-1-481-9660

crosbi

academia.edu

researchgate

Mateja Hulina rođena je 1986. god. u Zagrebu. Prediplomski studij arheologije i antropologije završila je 2008., diplomski studij prapovijesne arheologije 2011., a doktorirala je 2020. godine s temom Prehrambene navike neolitičkoga stanovništva na području Hrvatske na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom i nakon studija sudjelovala je na arheološkim istraživanjima u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu, Institutom za arheologiju, Muzejom Brdovec, tvrtkama Delmat-Galiot d.o.o., Geoarheo d.o.o. i drugima. Radila je na Institutu za arheologiju 2014.-2016. kao suradnik-zamjenik voditelja arheoloških istraživanja  i 2019.-2020. kao suradnik u knjižnici. Tijekom doktorskog studija boravila je na Max Planck Institutu za evolucijsku antropologiju u Leipzigu i na Sveučilištu u Tübingenu gdje je učila i obavljala analize organskih ostataka iz keramike i pridružila se istraživačkoj grupi dr. sc. Cynthianne Spiteri. Također je sudjelovala na radionicama vezanim uz primjenu kemijskih analiza u arheologiji (Paleodietary worskhop, Pyrolisyis training course).

Zaposlila se kao viši asistent na Institutu za arheologiju 2022. godine. Suradnica je na  projektima HRZZ Djetinjstvo u protopovijesti na jugu Karpatske kotline (IP 2019-04-2520), voditeljice Darije Ložnjak Dizdar i Transferno područje od Sutle preko srednjeg toka Save tijekom brončanog i željeznog doba (UIP-2020-02-7127), voditeljice Janje Mavrović Mokos (FFZG) te na bilateralnom projektu Od pepela do uvida – stvaranje standariziranih obrazaca za proučavanje spaljenih ostataka u arheologiji financiranog u okviru znanstveno-tehničke suradnje HR-AU 2024-2025, voditeljice Petre Rajić Šikanjić (Institut za antropologiju).  

Znanstveni interes vezan joj je u prvome redu za prehranu i svakodnevni život ljudi u prapovijesti, keramiku, organske ostatke na keramici i primjenu kemijskih analiza u arheologiji.

Članica je The International Society for Biomolecular Archaeology (ISBA).

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.