Martina Korić

en

Asistentica

[javascript hidden email address]

crosbi

academia.edu

Martina Korić diplomirala je na Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2018. godine te time stekla zvanje magistre arheologije. Na diplomskom studiju dobitnica je stipendije za izvrsnost. Nakon studija, zaposlena je u Arheološkome muzeju u Zagrebu kao dokumentaristica pripravnica na Odjelu za dokumentaciju (2018. – 2019.), te potom kao kustosica Srednjovjekovnog odjela (2019. – 2021.). Sudjelovala je na dva projekta koja se provode pri Institutu za arheologiju. Na projektu financiranom od Hrvatske zaklade za znanost Život na rimskoj cesti – komunikacije, trgovina i identiteti na rimskim cestama u Hrvatskoj od 1. do 8. st. (UIP-05-2017-9768), voditeljice dr. sc. Ivane Ožanić Roguljić, sudjelovala je kao vanjski suradnik pri obradi keramičkog materijala, dok je na projektu Living Danube Limes koji se provodi u sklopu programa Europske Unije Interreg transnacionalne suradnje bila kraće vrijeme zaposlena kao stručni suradnik. Uz navedeno, stekla je široko iskustvo u provedbi terenskih arheoloških istraživanja.

Tijekom studija, razvila je interes za prapovijesnu arheologiju s posebnim naglaskom na prapovijest Dalmacije, što je rezultiralo diplomskim radom usmjerenim na obradu ranoneolitičke keramičke građe s nalazišta Konjevrate. U daljnjem radu, fokusira se na razvijanje vještina pri dokumentiranju i obradi keramičkog materijala različitih prapovijesnih i povijesnih razdoblja, kao i primjenu interdisciplinarnih metoda u radu s arheološkim materijalom.

Od 2021. godine zaposlena je u Institutu za arheologiju na suradničkom radnom mjestu asistentice doktorandice na projektu financiranom od Hrvatske zaklade za znanost, Transformiranje jadranskog kozmosa: otočnost, povezanost i glokalni identiteti predrimske Dalmacije – AdriaCos (UIP-2020-02-2419), voditeljice dr. sc. Marine Ugarković. Iste godine upisuje poslijediplomski studij Arheologija istočnog Jadrana na Sveučilištu u Zadru. Tijekom rada na projektu, bavi se odnosima lokalnih zajednica srednjodalmatinskih otoka i priobalja s novopridošlim grčkim stanovništvom u okviru materijalnih ostataka, prvenstveno pomoću arheometrijskih analiza keramičke građe.

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.