Kristina Jelinčić Vučković

en

Viša stručna suradnica
voditeljica ARHINDOKS-a

[javascript hidden email address]

+385-1-611-2743

crosbi

academia.edu

researchgate

Kristina Jelinčić Vučković rođena je 1977. u Splitu, a odrasla je u Postirima na otoku Braču. Nakon završene srednje škole, pohađa studij arheologije i talijanskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirala na temi „Lokalitet Bunje na otoku Braču“ 2001. godine. Poslijediplomski i doktorski studij završila je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Godine 2005. obranila je magistarski rad „Topografija rustičnih vila na otoku Braču“. Doktorsku disertaciju „Rimska keramika lokalne proizvodnje na hrvatskom dijelu rimske provincije Gornje Panonije“ obranila je 2009. godine.

Zaposlena je u Institutu za arheologiju od 2004. gdje danas radi kao viša stručna suradnica-dokumentaristica. Godine 2011. stekla je zvanje znanstvenog suradnika. Kao suradnica sudjeluje na znanstvenim projektima „Srednjovjekovno arheološko naslijeđe Hrvatske (5.-16. stoljeće)“ (2004.-2006.) i „Srednjovjekovno arheološko naslijeđe Hrvatske (5.-17. stoljeće)“ (2007.-2013.). Od 2014. kao stručnjak za rimsku keramiku sudjeluje u međunarodnom projektu „Bribir“. Dobitnica je tri stipendije École française de Rome gdje je boravila 2011., 2012. i 2014. godine. Vodila je arheološka iskopavanja i rekognosciranja lokaliteta: Novo Selo Bunje, Voćin crkva Pohođenja Blažene Djevice Marije, Orešac, Virovitica Kiškorija jug, a kao član ekipe ili zamjenik voditelja sudjelovala je u istraživanjima lokaliteta: Virje – Volarski breg, Crikvenica – Igralište, Suhopolje Kliškovac, Podšilo – Lopar, Ilok – dvor knezova Iločkih, Ilok – crkva sv. Petra Apostola, Stari grad Ivanec, Plemićki grad Vrbovec, Zvonimirovo Veliko Polje, Vela Spila u Veloj Luci, Gardun, Osijek – Filipovica, Starigrad na Hvaru. Na radnom mjestu dokumentaristice radi na izradi arheološke, nacrtne i fotodokumentacije, sistematizaciji, obradi i digitalizaciji arhivske arheološke dokumentacije i arhiviranju nove arheološke dokumentacije. Sudjelovala je kao koautor u organizaciji izložbi „Suhopolje – Kliškovac. Od mjestopisa do arheološke spoznaje“, Muzej antičkog stakla. Zadar (2012.), „Kliškovac – Terezovac – Suhopolje, od mjestopisa do arheološke spoznaje“, Suhopolje (2008.), „Zapadna virovitička obilaznica“, Gradski muzej Virovitica, Virovitica (2007.). Također je sudjelovala u izložbi „Tekuća arheološka istraživanja u Hrvatskoj: Suhopolje-Kliškovac“, Voćin PBDM, Orešac (2010.). Radi kao izvršna i tehnička urednica časopisa Instituta za arheologiju „Annales Instituti Archaeologici“, član je udruga Hrvatsko arheološko društvo, Rei Cretariae Romanae Favtores, Centra za eksperimentalnu arheologiju i Studijske grupe za keramiku u arheologiji. Njezin znanstveni interes su rimsko posuđe, villae rusticae, ruralna naselja, ekonomija, trgovina, rimske staklene narukvice, Dalmacija i Panonija.

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.