Katarina Botić

en

Znanstvena suradnica

[javascript hidden email address]

+385-1-615-1906

crosbi

academia.edu

researchgate

Doktorsku disertaciju summa cum laude pod naslovom „Neolitička naselja na prostoru sjeverne Hrvatske“ pod mentorstvom prof. dr. sc. T. Težak-Gregl, red. prof. obranila je 2017. godine.

Od 2007. godine zaposlena je u Institutu za arheologiju, a od 2012. prelazi na radno mjesto asistenta na projektu „Prapovijesni identitet prvih zemljoradničkih populacija kontinentalne Hrvatske“, (voditelji dr. sc. K. Minichreiter i dr. sc. Z. Marković). Od 2014. do 2016. sudjeluje na projektu „Strategic use of landscape“ (IP-11-2013-3700) (voditelj dr. sc. Z. Marković), a od 2017. na projektu „Proizvodnja željeza uz rijeku Dravu u antici i srednjem vijeku: stvaranje i transfer znanja, tehnologija i roba“ (IP-06-2016-5047) (voditeljica dr. sc. T. Sekelj Ivančan), oba financirana od strane Hrvatske zaklade za znanost. Sudjelovala je u većem broju zaštitnih i sustavnih istraživanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Vodila je više zaštitnih i sustavnih arheoloških istraživanja te geoarheološki pregled i geološka uzorkovanja u Slavoniji 2016. (u suradnji s Geološkim fakultetom Sveučilišta u Varšavi i Institutom za arheologiju Fakulteta Cardinal Stefan Wyszynski u Varšavi). Od 2009. do 2017. uključena je u prikupljanje uzoraka sub-fosilnog drveta u sklopu „Aegean (and Near Eastern) Dendrochronology Project“ (2009.-2011.), tj. „The Balkan and Aegean Dendrochronology Project“ (2012.-) koji provodi The Laboratory of Tree-Ring Research, University of Arizona.

Znanstveni interesi obuhvaćaju arheologiju neolitika i ranog eneolitika, naseobinske strukture prapovijesnih zajednica te praćenje paleoklimatskih promjena kroz rekonstrukciju paleookolišnih/paleoekoloških uvjeta i prilagodbe prapovijesnih društava ovim promjenama.

Uključena je u rad oba časopisa Instituta od 2007. godine u sklopu uredništava te kao administrator na nacionalnom portalu časopisa Hrčak. Sustavno radi na praćenju kriterija pristupa međunarodnim bazama te prilagođavanju časopisa Instituta istima.

Članica Upravnog odbora Nacionalnog odbora INQUA (Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti).

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.