Asja Tonc

en

Znanstvena suradnica

[javascript hidden email address]

+385-1-615-5648

crosbi

academia.edu

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer arheologija i talijanistika. U Institutu za arheologiju zaposlena je od 2008. godine, a 2015. obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Protopovijesne zajednice na sjevernom dijelu istočne obale Jadrana i njezinu zaleđu“ pod mentorstvom dr. sc. M. Dizdara. Od početka rada u Institutu sudjeluje u svojstvu zamjenika voditelja ili voditelja na zaštitnim terenskim istraživanjima te nizu terenskih pregleda u sklopu izrade studija utjecaja na kulturnu baštinu.

Sudjelovala je na projektu „Razvoj i mobilnost protopovijesnih zajednica na tlu kontinentalne Hrvatske“ (2009. – 2013.), bilateralnom hrvatskom-slovenskom projektu “Rimsko osvajanje područja između jugoistočnih Alpi i hrvatskog Podunavlja” (2014.-2015.) te projektu “FEMINE: Željeznodobni ženski identiteti na jugu Karpatske kotline” (HRZZ, 2017.-2021.).

U središtu znanstvenih interesa su joj teme iz mlađeg željeznog doba i romanizacije, identiteta protopovijesnih zajednica, trgovine i razmjene, keramike te sitnih metalnih nalaza na prostoru istočnog Jadrana te južne Panonije.

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.