Antonela Barbir

en

Doktorandica asistentica

[scrambled e-ggs]

+385-1-481-9660

crosbi

academia.edu

U Institutu za arheologiju zaposlena je od 2018. godine. U sklopu teme doktorskog rada „Lovačko-skupljačka prehrana na prijelazu iz pleistocena u holocen na istočnojadranskog obali – skupovi nalaza sisavaca i mekušaca iz špilje Vlakno na Dugom otoku“ bavi se prilagodbom ljudskih populacija na promjene u paleookolišu i strategijama preživljavanja. S podlogom iz prapovijesti, suradnica je na dva HRZZ projekta u sklopu kojih analizira životinjske ostatke. Kao suradnica na projektu „Željeznodobni ženski identiteti u južnom dijelu Karpatske kotline“ (FEMINE) (voditelj: dr. sc. M. Dizdar) bavi se ulogom životinjskih ostataka u ženskim grobovima. Pitanja prehrane, ekonomije i paleookoliša istražuje kroz analize životinjskih ostataka sisavaca i mekušaca, ali i biljnih makrofosila u sklopu projekta “Transformiranje jadranskog kozmosa: otočnost, povezanost i glokalni identiteti predrimske Dalmacije“ (AdriaCos) (voditeljica: dr. sc. M. Ugarković).

U znanstvenom radu bavi se pitanjima odnosa čovjeka i životinja, promjenama u strategijama preživljavanja, prehrani i ekonomiji korištenjem arheozooloških i arheobotaničkih metoda.

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.