Znanstveni skupovi

en

Tisućljeća među rijekama - arheologija međurječja

2. 10. 2023. — 6. 10. 2023.

U organizaciji Centra za kulturu Grada Belog Manastira, Hrvatskog arheološkog društva, Arheološkog muzeja Osijek, Arheološkog muzeja u Zagrebu i Instituta za arheologiju od 2. do 6. listopada 2023. godine održat će se godišnji znanstveni skup pod nazivom  

„Tisućljeća među rijekama - arheologija međurječja“.

U međuriječju Save, Drave i Dunava je posljednjih 15tak godina u sklopu velikih infrastrukturnih projekata izvršen je veliki broj zaštitnih arheoloških istraživanja. Također, uz podršku Ministarstva kulture, i medija, istraživanje Dunavskog limesa je postavljeno kao strateški projekt u sklopu nominacije „Granice Rimskoga Carstva – spomenik svjetske baštine“ na UNESCO listu svjetske baštine. Izuzetno značajan i kontinuiran rad brojnih arheologa potaknula su Hrvatsko arheološko društvo da se u 2023. godini skup Društva, po prvi puta, održi u Belom Manastiru.

Uz glavnu temu skupa, od ove godine uvodimo još jednu temu, pod nazivom „Rezultati novih istraživanja“ u kojoj kolege u nešto kraćoj formi (10 minuta) mogu prikazati rezultate arheoloških iskopavanja, multidisciplinarnih istraživanja u sklopu znanstvenih i stručnih projekata, izdavačku i izložbenu djelatnost i sl. Uz dvije teme primaju se i prilozi za sesiju „Posteri“.

Kotizacija za sudjelovanje na skupu (i članovima Društva i svim ostalim sudionicima) iznosi 35 eura. Predavačima, ukoliko redovito plaćaju članarinu Društvu, iznos kotizacije umanjuje se te ona iznosi 10 eura, dok za predavače koji nisu članovi Društva ili nisu platili članarinu za tekuću godinu ona iznosi 35 eura. Kotizaciju je moguće platiti na žiro račun Društva (IBAN HR 3023600001101512624), uz napomenu KOTIZACIJA ZA SKUP  

Pozivamo sve kolege čiji je istraživački rad bio vezan uz glavnu temu skupa, kao i one koji žele prikazati rezultate svog recentnog rada u okvirima druge teme ili putem Postera, da svojim prilozima doprinesu uspješnosti skupa. Naslovi predavanja i/ili postera uz kraće sažetke primaju se do 1. 6. 2023. na mail Društva ([javascript protected email address]).

poster-1.jpg
done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.