Arhiva ostalih događanja

en

Uredi rimsku kuhinju i blagovaonicu

27. 5. 2017.

U sklopu izložbe 845°C Ad Turres u kojoj je predstavljen repertoar keramičkog posuđa proizveden unutar keramičarske radionice Seksta Metilija Maxima organizirana je radionica za djecu pod naslovom Uredi rimsku kuhinju i blagovaonicu. Inspirirani predmetima s izložbe izrađivati će se male replike posuđa (od glinamola) kako bi se uredile prostorije unutar jedne rimske vile u kojoj stanuju drvene lutke. Uz to prostorijama će biti potreban i lijepo uređeni pod te će se inspirirani motivima iz rimskog razdoblja izrađivati mozaički podovi od papira. Drvene lutke će u replikama kuhinje i dvije blagovaonice moći uživati u prostoru uređenom samo za njih. Djeca će postati keramičari i mozaičari. Djevojčice mogu donijeti i svoje "Barbike" kako bi se družile s Rimljankama i odjenule se kao Rimljanke.


Radionica je razvijena u sklopu Programa popularizacije znanosti Instituta za arheologiju, a primjerena je djeci od 1. do 4. razreda te predškolskom uzrastu.
Radionica se održava uz pomoć učenica iz Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica.

plakat_I.Ozanic-Roguljic_Uredi-rimsku-kuhinju-i-blagovaonicu_Scena-AMZ_web-1.jpgIMG_6004-2.jpgIMG_6008-1.jpgIMG_6009-1.jpgIMG_6019-1.jpgIMG_6025-1.jpg
done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.