Arhiva ostalih događanja

en

Sakralizacija prostora i sveta mjesta

2. 6. 2016. — 3. 6. 2016.

Poziv za sudjelovanje na 3. međunarodnom znanstvenom skupu srednjovjekovne arheologije Instituta za arheologiju

Sakralizacija prostora i sveta mjesta

Poštovane kolegice i kolege!

Pozivamo Vas da svojim doprinosom sudjelujete na znanstvenom skupu Sakralizacija prostora i sveta mjesta kojeg organizira Institut za arheologiju 2. i 3. lipnja 2016. godine.

Naseljavanje čovjeka na neki prostor povlači za sobom i pitanje označavanja prostora vlastitom religijom. Slično se događa i kod smjena religijskih sustava. Pri tome se, naravno, često susrećemo s kontinuitetom svetih mjesta.

Takvi postupci katkada nisu dokumentirani pisanim izvorima, no tragovi im se mogu naći u toponimima, pučkim predajama te arheološkim nalazima.

Tema zato po prirodi nadilazi okvir arheološke discipline te stoga priželjkujemo multidisciplinarni susret različitih ideja, pristupa, metoda, rezultata i interpretacija.

Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski, ako planirate izlagati na hrvatskom jeziku, molimo da naslov i sažetak izlaganja pošaljete na hrvatskom i engleskom jeziku. Predviđeno trajanje izlaganja je 20 minuta.

Molimo Vas da do 1. prosinca 2015. godine dostavite naslov i sažetak Vašeg izlaganja na e-adresu Jurja Belaja ([javascript protected email address]) radi sastavljanja programa. Sažeci izlaganja (do jedne kartice teksta) objavit će se na mrežnoj stranici Instituta za arheologiju.

Za sve radove provest će se recenzentski postupak i bit će objavljeni u obliku e-publikacije do kraja 2016. godine. Kako bismo uspjeli u toj namjeri, molim Vas da gotove radove dostavite do 31. srpnja 2016. godine. Upute za oblikovanje rada i citiranje identične su onima u Prilozima Instituta za arheologiju u Zagrebu, a možete ih preuzeti na mrežnoj stranici:

http://hrcak.srce.hr/upute/upute_autorima_Prilozi_Instituta_za_arheologiju_u_Zagrebu.pdf

U slučaju bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte.

S poštovanjem,

dr. sc. Juraj Belaj, viši znanstveni suradnik

Sakralizacija prostora i sveta mjesta

Sakralizacija prostora i sveta mjesta

done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.