Arhiva ostalih događanja

en

Rimska medicina

5. 10. 2013. — 16. 11. 2013.

Rimljani su danas svima poznati po raznolikoj materijalnoj baštini koja se može naći svuda oko nas. No isto tako i ona nematerijalna rimska baština također je vrlo popularna. U modernom svijetu danas je liječnik, bolnica, medicina... sasvim normalna pojava. U antičko vrijeme nije bilo ništa drugačije. Rimljani su također poznavali medicinu. Kroz program E-medice, Institut za arheologiju, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica i Škola za primalje održat će u Arheološkom muzeju u Zagrebu radionice „Rimska medicina“. Na radionicama će se posjetitelji moći upoznati s razvojem rimske medicine, rimske bolnice i njezinim liječnicima, medicinskim instrumentima, ljekovitim biljkama i liječenjem rana.

Radionice će se održati 5. listopada i 16. studenog u 11h u Arheološkom muzeju u Zagrebu na II. katu. Pozvani su svi, i mali i veliki, a posebno ako idete u peti razred osnovne škole. Naučit ćete koji je najbolji lijek protiv, na primjer, uboda škorpiona ili protiv dosade. Ranjeni gladijatori i rimski vojnici su dobrodošli!

RimskaMedicina.jpg
done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.