Arhiva ostalih događanja

en

Nagrade Instituta za arheologiju

28. 1. 2020.

Temeljem jednoglasne odluke Znanstvenog vijeca Instituta za arheologiju, godišnja nagrada Instituta za arheologiju dodijeljena je PU Varazdinskoj zbog iznimnih napora i vrlo dobre suradnje tijekom provodjenja istrage o počinjenju jednog od najgorih vandalizama nad kulturnom baštinom u mirnodopsko vrijeme, pljacku i tesko ostecenje monumentalne prapovijesne grobnice Gomile u Jalzabetu.

Nagradu je u ime PU varaždinske preuzeo njen načelnik, gospodin Predrag Benčić. Istragu pljačke i devastacije Gomile u Jalžabetu vodio je vođa Grupe za organizirani kriminal i korupciju u Službi kriminalističke policije PU VŽ gospodin Saša Vrtarić, koji je uz glasnogovornicu PU varaždinske Marinu Kolarić bio prisutan na dodijeli priznanja.

Dugogodisnja plodonosna suradnja Josipa Lozuka i Muzeja Brodskog Posavlja iz Slavonskog Brodaviše tijekom desetljeca uradila je brojnim uspjesnim realiziranim projektima, kako terenskim i znanstvenim istrazivanjima, tako i izlozbama. Upravo suradnja s Josipom Lozukom, oplemenila je brojne sadasnje i bivse zaposlenike Instituta, ne samo znanjem i vjestinama, vec i kolegijalnoscu, toplinom i ljudskosti.

webdani.jpgIMG_1022-2.jpgIMG_1030-2.jpg
done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.