Arhiva ostalih događanja

en

EU projekt “Iron-Age-Danube” u finalu RegioStars Awards 2018.

3. 7. 2018.

Projekt akronima “Iron-Age-Danube“ proglašen je za jednim od najboljih inovativnih europskih regionalnih projekata i time zaslužio ulazak u finale natjecanja EU-wide RegioStars 2018.

S ponosom vas obavještavamo da je Projekt „Monumentalni krajolici starijega željeznog doba na prostoru Podunavlja“, akronima “Iron-Age-Danube“, projekt sufinanciran fondom Europske unije iz programa Interreg program transnacionalne suradnje Dunav 2014.-2020., proglašen za jednim od najboljih inovativnih europskih regionalnih projekata i time zaslužio ulazak u finale natjecanja EU-wide RegioStars 2018.

Na jednom od pet najboljih inovativnih europskih regionalnih projekata, od 20 projektnih partnera sudjeluju i dva projektna i tri pridružena projektna partnera iz Hrvatske. To je Institut za arheologiju u Zagrebu s pridruženim partnerima Ministarstvom kulture-Upravom za zaštitu kulturne baštine i Turističkom zajednicom Varaždinske županije. Drugi hrvatski partner je Arheološki muzej iz Zagreba u suradnji s pridruženim partnerom Centrom za prapovijesna istraživanja.

RegioStars Awards priznanja su Europske komisije za najbolje inspirativne i inovativne regionalne projekte podržane i sufinancirane Kohezijskom politikom Europske unije. Nagradu će predstaviti povjerenik Europske unije za regionalnu politiku i predsjednik žirija RegioStars Corina Creţu te zastupnici Lambert van Nistelrooij i Kerstin Westphal. Žiri od petnaest članica ocjenjivao je 102 projekta iz Europe financiranih sredstvima Europske unije te odabrao 21 finalista iz 20 zemalja, podijeljenih u pet kategorija.

Projekt “Iron-Age-Danube“ jedan je od pet finalista u kategoriji Ulaganje u kulturno naslijeđe. Natjecatelji će biti uključeni u europsku promotivnu kampanju, nakon ceremonije potvrđivanja u Strasbourgu 3. srpnja 2018. godine. Pobjednici u svakoj kategoriji, čiji će odabir započeti od 3. srpnja 2018. godine javnim glasovanjem na europskoj razini, bit će objavljeni 9. listopada 2018. godine na Europskom tjednu regija u Bruxellesu.

Molimo glasujte za naš projekt!

http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/finalists_2018/cat5_fin5

https://www.facebook.com/IronAgeDanube/
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/iron-age-danube
http://www.iarh.hr/hr/projekti/iron-age-danube-monumentalni-krajolici-starijega-zeljeznog-doba-na-prostoru-podunavlja/
http://www.iarh.hr/en/projects/iron-age-danube-monumentalized-early-iron-age-landscapes-in-the-danube-river-basin/

DG REGIO’s social media accounts (twitter, Facebook)

Programme co-funded by European Union funds (ERDF)

interregLogo-2.jpg
done_all

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok nam drugi služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte našu Uporabu “Kolačića”.

Obavezni kolačići

toggle_off

Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.

Analitički kolačići

toggle_on

Kolačići koji služe za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.