Suradnja

U kontekstu otvaranja Instituta za arheologiju mogućnostima suradnje na projektima s domaćim i stranim srodnim ustanovama od najveće je važnosti formaliziranje suradnje putem potpisivanja dokumenata o suradnji, stoga će Institut nastaviti i intenzivirati napore na dogovaranju suradnje i sklapanju ugovora o suradnji s novim srodnim ustanovama u Republici Hrvatskoj i izvan nje.

Samo 2014. Institut za arheologiju je sklopio više vrlo značajnih sporazuma o suradnji, kako s inozemnim, tako i domaćim znanstvenim, kulturnim i muzejskim ustanovama, budućim partnerima. Dio sporazuma se odnosi na točno određeni projekt, no većina sporazuma o suradnji općenita je i daje dobar okvir suradnji u budućnosti.

Tako je 2014. Institut za arheologiju potpisivanjem pisma namjere o suradnji s University of Bradford, UK (http://www.bradford.ac.uk/external/) postao pridruženi partner projekta ENTRANS (Encounters and transformations in Iron Age Europe, http://entrans-arch.com/), čiji nositelj je University of Bradford, a partneri su mu Univerza u Ljubljani i Sveučilište u Zagrebu. Projekt je financiran od strane Europske unije (HERA, Humanities in the European Research Area, http://heranet.info/).

Ustanova koje su u Institutu za arheologiju prepoznale potencijalno pouzdanog i kvalitetnog partnera te su odlučile potpisivanjem sporazuma o suradnji ili pisma namjere formalno postaviti okvir budućoj suradnji ima još. Ističu se:

Među domaćim znanstvenim, kulturnim i muzejskim ustanovama koje su od 2014. odlučile formalizirati suradnju s Institutom za arheologiju ističu se:

Valja istaknuti da je s većinom institucija s kojima je potpisana neka vrsta sporazuma o suradnji, dugotrajna i plodonosna suradnja već postojala, te da je tako ona formalizirana. Spominjemo ovdje dugogodišnje sudjelovanje djelatnika Instituta u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi na Sveučilištima u Zagrebu, Zadru, Rijeci i Ljubljani.

Da su formalni dogovori o suradnji iznimno značajni, prepoznato je ranije, pa su potpisani takvi ugovori i s:

Prije 2014. formalizirana je suradnja s više domaćih muzejskih ustanova te je potpisano više sporazuma o suradnji:

Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.