Uredi rimsku kuhinju i blagovaonicu

U sklopu izložbe 845°C Ad Turres u kojoj je predstavljen repertoar keramičkog posuđa proizveden unutar keramičarske radionice Seksta Metilija Maxima organizirana je radionica za djecu pod naslovom Uredi rimsku kuhinju i blagovaonicu. Inspirirani predmetima s izložbe izrađivati će se male replike posuđa (od glinamola) kako bi se uredile prostorije unutar jedne rimske vile u kojoj stanuju drvene lutke. Uz to prostorijama će biti potreban i lijepo uređeni pod te će se inspirirani motivima iz rimskog razdoblja izrađivati mozaički podovi od papira. Drvene lutke će u replikama kuhinje i dvije blagovaonice moći uživati u prostoru uređenom samo za njih. Djeca će postati keramičari i mozaičari. Djevojčice mogu donijeti i svoje "Barbike" kako bi se družile s Rimljankama i odjenule se kao Rimljanke.


Radionica je razvijena u sklopu Programa popularizacije znanosti Instituta za arheologiju, a primjerena je djeci od 1. do 4. razreda te predškolskom uzrastu.
Radionica se održava uz pomoć učenica iz Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica.

plakat_I.Ozanic-Roguljic_Uredi-rimsku-kuhinju-i-blagovaonicu_Scena-AMZ_web-1.jpgIMG_6004-2.jpgIMG_6008-1.jpgIMG_6009-1.jpgIMG_6019-1.jpgIMG_6025-1.jpg
Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.