Viteški redovi i njihovo naslijeđe - Poziv na skup

9. 11. 2022. — 10. 11. 2022.

Pozivamo Vas da sa svojim izlaganjem sudjelujete na 8. međunarodnom znanstvenom skupu srednjovjekovne arheologije Instituta za arheologiju Viteški redovi i njihovo naslijeđe / Military Orders and Their Heritage u organizaciji Instituta za arheologiju u Zagreba i Instituta za povijest Sveučilišta u Segedu, 9. i 10. studenog 2022. godine u predavaonici Instituta za arheologiju na adresi Zvonimirova 6.

Cilj skupa je predstaviti novija istraživanja vezana za prisutnost i djelovanje viteških redova te razvoj i mijene njihovih lokaliteta, od njihova dolaska sredinom 12. stoljeća pa sve do odlaska ivanovaca, kao i njihovo naslijeđe koje se može pratiti sve do suvremenosti. Skupom se namjeravaju zahvatiti povijesna, arheološka i povijesno-umjetnička istraživanja, ali također i etnološka i kulturnoantropološka, bioarheološka, arheobotanička i srodnih struka. Poseban naglasak će biti na interdisciplinarnim istraživanjima.

Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski. Predavače na hrvatskom jeziku molimo da naslov i sažetak izlaganja pošalju na hrvatskom i engleskom jeziku, a da im PowerPoint prezentacija bude na engleskom jeziku. Predviđeno trajanje izlaganja je 20 minuta.

Molimo da prijavu izlaganja pošaljete do 1. rujna na e-mail adresu [javascript protected email address]. Prijava treba sadržavati sljedeće: ime i prezime i titulu, adresu ustanove zaposlenja, e-mail adresu te naslov izlaganja i sažetak od 200 do 300 riječi na hrvatskom i engleskom jeziku. Sažeci izlaganja bit će objavljeni na mrežnoj stranici Instituta za arheologiju, odnosno projekta milOrd.

U ime Organizacijskog odbora

Juraj Belaj

PozivHR-1.jpgPozivEN-2.jpg
Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.