Nagrade Instituta za arheologiju otišle PU Varaždinskoj za iznimnu suradnju tijekom istrage pljačke i oštećenja Gomile u Jalžabetu i Josipu Lozuku, visem kustosu Arheoloskog odjela Muzeja Brodskog Posavlja i dugogodisnjem bliskom suradniku Instituta!

28. 1. 2020.

Temeljem jednoglasne odluke Znanstvenog vijeca Instituta za arheologiju, godišnja nagrada Instituta za arheologiju dodijeljena je PU Varazdinskoj zbog iznimnih napora i vrlo dobre suradnje tijekom provodjenja istrage o počinjenju jednog od najgorih vandalizama nad kulturnom baštinom u mirnodopsko vrijeme, pljacku i tesko ostecenje monumentalne prapovijesne grobnice Gomile u Jalzabetu.

Nagradu je u ime PU varaždinske preuzeo njen načelnik, gospodin Predrag Benčić. Istragu pljačke i devastacije Gomile u Jalžabetu vodio je vođa Grupe za organizirani kriminal i korupciju u Službi kriminalističke policije PU VŽ gospodin Saša Vrtarić, koji je uz glasnogovornicu PU varaždinske Marinu Kolarić bio prisutan na dodijeli priznanja.

 

Dugogodisnja plodonosna suradnja Josipa Lozuka i Muzeja Brodskog Posavlja iz Slavonskog Brodaviše tijekom desetljeca uradila je brojnim uspjesnim realiziranim projektima, kako terenskim i znanstvenim istrazivanjima, tako i izlozbama. Upravo suradnja s Josipom Lozukom, oplemenila je brojne sadasnje i bivse zaposlenike Instituta, ne samo znanjem i vjestinama, vec i kolegijalnoscu, toplinom i ljudskosti.

webdani.jpgIMG_1022-2.jpgIMG_1030-2.jpg
Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.