EU Projekt akronima “Iron-Age-Danube“ jedan je od pet finalista za RegioStars Awards 2018

3. 7. 2018.

Projekt akronima “Iron-Age-Danube“ proglašen je za jednim od najboljih inovativnih europskih regionalnih projekata i time zaslužio ulazak u finale natjecanja EU-wide RegioStars 2018.

S ponosom vas obavještavamo da je Projekt „Monumentalni krajolici starijega željeznog doba na prostoru Podunavlja“, akronima “Iron-Age-Danube“, projekt sufinanciran  fondom Europske unije iz programa Interreg program transnacionalne suradnje Dunav 2014.-2020., proglašen za jednim od najboljih inovativnih europskih regionalnih projekata i time zaslužio ulazak u finale natjecanja EU-wide RegioStars 2018.

Na jednom od pet najboljih inovativnih europskih regionalnih projekata, od 20 projektnih partnera sudjeluju i dva projektna i tri pridružena projektna partnera iz Hrvatske. To je Institut za arheologiju u Zagrebu s pridruženim partnerima Ministarstvom kulture-Upravom za zaštitu kulturne baštine i Turističkom zajednicom Varaždinske županije. Drugi hrvatski partner je Arheološki muzej iz Zagreba u suradnji s pridruženim partnerom Centrom za prapovijesna istraživanja.

RegioStars Awards priznanja su Europske komisije za najbolje inspirativne i inovativne regionalne projekte podržane i sufinancirane Kohezijskom politikom Europske unije. Nagradu će predstaviti povjerenik Europske unije za regionalnu politiku i predsjednik žirija RegioStars Corina Creţu te zastupnici Lambert van Nistelrooij i Kerstin Westphal. Žiri od petnaest članica ocjenjivao je 102 projekta iz Europe financiranih sredstvima Europske unije te odabrao 21 finalista iz 20 zemalja, podijeljenih u pet kategorija.

Projekt “Iron-Age-Danube“ jedan je od pet finalista u kategoriji Ulaganje u kulturno naslijeđe. Natjecatelji će biti uključeni u europsku promotivnu kampanju, nakon ceremonije potvrđivanja u Strasbourgu 3. srpnja 2018. godine. Pobjednici u svakoj kategoriji, čiji će odabir započeti od 3. srpnja 2018. godine javnim glasovanjem na europskoj razini, bit će objavljeni 9. listopada 2018. godine na Europskom tjednu regija u Bruxellesu.

Molimo glasujte za naš projekt!

http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/finalists_2018/cat5_fin5

 
 
 

DG REGIO’s social media accounts (twitter, Facebook)

Programme co-funded by European Union funds (ERDF)

interregLogo-2.jpg
Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.