Tena Karavidović, doktorandica

E-mail: [javascript protected email address]

Tel: +385-1-481-9660

Tel: +385958319321

Rođena je u Osijeku 1985. godine. Diplomirala je jednopredmetnu arheologiju na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu 2014. godine. Poslijediplomski studij Arheologije na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u  Zagrebu upisala je 2018. godine. U Institutu za arheologiju zaposlena je u listopadu 2018. godine u  svojstvu asistenta/doktoranda na istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost „Proizvodnja željeza uz rijeku Dravu u antici i srednjem vijeku: stvaranje i transfer znanja, tehnologija i roba – TransFER“ (IP – 2016 - 06 - 5047) voditeljice dr.sc.Tajane Sekelj Ivančan. 

Sudjelovala je na više sustavnih i zaštitnih arheoloških iskopavanja te terenskih pregleda u svojstvu dokumentarista, voditelja ili zamjenika voditelja istraživanja. Članica je Centra za eksperimentalnu arheolologiju te CIPA Heritage Documentation (ICOMOS / ISPRS Committee for Documentation of Cultural Heritage).

Stručna usavršavanja:

2018.

  • Intensive textile course, Textile Research Centre (Leiden, Nizozemska) – interdiciplinarni tečaj i istraživački boravak
  • CIPA heritage documentation International School of 3D surveying and modeling in cultural heritage

Stipedije:

2018.

  • WEFEE – Woman Education Fund Eastern Europe Scholarship 2018/2019, Soroptimist International Union Netherlands
  • Stipendija za izvrsnost za poslijediplomski doktorski studij arheologije, Filozofski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

Njezin znanstveni interes uključuje razdoblje kasne antike i ranog srednjeg vijeka, arheologiju krajolika, eksperimentalnu arheologiju, etnoarheologiju te predindustrijsku tehnologiju proizvodnje tekstila i željeza.

Bibliografija

Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.