Pia Šmalcelj Novaković, poslijedoktorandica

E-mail: [javascript protected email address]

Tel: +385-1-481-9660

Pia Šmalcelj Novaković rođena je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je arheologiju na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obranivši rad „Ranosrednjovjekovno groblje Otok kod Vinkovaca“ 2012. godine, i stekla zvanje magistra srednjovjekovne arheologije. Postdiplomski studij arheologije na gorespomenutom fakultetu upisuje 2013. godine. U Institutu za arheologiju radi kao znanstveni novak na uspostavnom projektu Hrvatske zaklade za znanost „LIFE ON ROMAN ROAD: communications, trade and identities on Roman roads in Croatia from 1st – 8th CE“ (voditeljica: Ivana Ožanić Roguljić).

Sudjelovala je na više arheoloških istraživanja, od kojih se izdvajaju istraživanja na lokalitetima „Osijek-Dvorište franjevačkog samostana“ 2012. i 2013. godine te „Osijek-Park Katarine Kosače“ 2014. godine (projekt „Antička Mursa i srednjovjekovni Osijek“, Odsjek za arheologiju HAZU). Tokom 2014. i 2015. godine kao vanjska suradnica Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu predaje „Uvod u srednjovjekovnu arheologiju“ na preddiplomskom studiju.

Bila je koautor izložbe „Kasnoavarodobno groblje na Gradini u Otoku“ i popratne monografije (Gradski muzej Vinkovci, 2016.).

Područje interesa Pije Šmalcelj Novaković je razdoblje ranog srednjeg vijeka; primarno (kasno)avarsko razdoblje, ali i nacionalna ranosrednjovjekovna arheologija.

 
 
 
Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.