Katarina Botić, asistentica

E-mail: [javascript protected email address]

Tel: +385-1-615-1906

Diplomirala je na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu 2005. g. (jednopredmetna arheologija). Od 2007. g. zaposlena je u Institutu za arheologiju, a od 2012. g. prelazi na radno mjesto asistenta na projektu „Prapovijesni identitet prvih zemljoradničkih populacija kontinentalne Hrvatske“, čija je voditeljica do umirovljenja bila dr. sc. Kornelija Minichreiter, a kasnije dr. sc. Zorko Marković. Od 2014. g. sudjeluje u projektu „Strategic use of landscape“ (IP-11-2013-3700) Hrvatske zaklade za znanost. Sudjelovala je u većem broju zaštitnih (Kupina-Slavonski Brod – trasa autoceste; Zagreb-Gornji grad/Muzej grada Zagreba; Novi Perkovci-Krčavina – trasa autoceste) i sustavnih istraživanja (Regneville i Tautavel, Francuska; Foz Coa, Obidos i Cascais, Portugal; Ilok – Dvor knezova Iločkih, Galovo – Slavonski Brod i Podgorač-Ražište) u Hrvatskoj i inozemstvu. Vodila je zaštitna arheološka istraživanja proširenja autoceste na lokalitetu Novi Perkovci – Krčavina 2006. g. te zaštitna arheološka istraživanja na obilaznici Donjeg Miholjca na lokalitetu Mlaka/Trafostanica 2015. g. Od 2009. g. uključena je u prikupljanje uzoraka sub-fosilnog drveta s područja Orašja i Zagreba (rijeke Sava, Vrbas, Bosna i Krapina) u sklopu „Aegean (and Near Eastern) Dendrochronology Project“ (2009.−2011.), tj. „The Balkan and Aegean Dendrochronology Project“ (2012.− ) koji provodi The Laboratory of Tree-Ring Research, University of Arizona.

Bila je članica uredništva časopisa „Prilozi Instituta za arheologiju u Zagrebu“ (PIAZ) od 2009. do 2012., a od 2014. članica je uredništva časopisa „Annales Instituti Archaeologici“. Članica je Hrvatskog arheološkog društva.

Znanstveni interesi obuhvaćaju arheologiju neolitika i ranog eneolitika, arheologiju djetinjstva, arheologiju okoliša te naseobinske strukture neolitičkih zajednica.

Bibliografija

http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=333083

https://independent.academia.edu/KatarinaBotić

https://www.researchgate.net/profile/Katarina_Botic

Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.