Asja Tonc, znanstvena suradnica

E-mail: [javascript protected email address]

Tel: +385-1-615-5648

asja-tonc

Rođena je 1983. godine u Rijeci. U prosincu 2007. diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer arheologija i talijanistika. Sljedeće godine upisuje doktorski studij iz prapovijesne arheologije na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U ožujku 2015. obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Protopovijesne zajednice na sjevernom dijelu istočne obale Jadrana i njezinu zaleđu“ pod mentorstvom dr. sc. M. Dizdara. U Institutu za arheologiju zaposlena od 2008. godine na mjestu stručne suradnice – dokumentaristice, od 2009. kao znanstvena novakinja-asistentica na projektu „Razvoj i mobilnost protopovijesnih zajednica na tlu kontinentalne Hrvatske“ te od 2015. kao poslijedoktorandica.  Kao stipendist École Française de Rome koristi studijske boravke u Rimu 2012. i 2013. godine.

Od početka rada u Institutu sudjeluje u svojstvu zamjenika voditelja ili voditelja na zaštitnim terenskim istraživanjima lokaliteta Čepinski Martinci – Dubrava, Gornji Vukojevac, Poljana Križevačka 1 i sustavnim istraživanjima Gradine Sv. Trojice, te nizu terenskih pregleda u sklopu izrade studija utjecaja na kulturnu baštinu za različite infrastrukturne projekte. Od 2014. godine članica je uredništva časopisa „Annales Instituti archaeologici“. Članica je Hrvatskog arheološkog društva.

U središtu znanstvenih interesa su joj teme iz mlađeg željeznog doba i romanizacije, identiteta protopovijesnih zajednica, trgovine i razmjene, keramike, sitnih metalnih nalaza.

Bibliografija

http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=314045

https://iarh.academia.edu/AsjaTonc

Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.