Antonela Barbir, doktorandica

E-mail: [javascript protected email address]

Tel: +385-1-615-1908

Rođena je u Metkoviću 1992. godine. Diplomirala je arheologiju na Odsjeku za arheologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu 2015. godine čime je stekla zvanje magistre prapovijesne arheologije. Poslijediplomski studij Arheologije na Odsjeku za arheologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu upisala je 2017. godine. U Institutu za arheologiju zaposlena je u lipnju 2018. godine, gdje radi na istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost „Željeznodobni ženski identiteti u južnom dijelu Karpatske kotline“ (FEMINE) (voditelj: dr. sc. Marko Dizdar).

 Od studenog 2016. do svibnja 2018. kao polaznica stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa radi u odjelu za kopnenu arheologiju Hrvatskog restauratorskog zavoda. Od 2016. do 2017. bila je suradnica na projektu Hrvatske zaklade za znanost Arheološka istraživanja kasnog pleistocena i ranog holocena u Limskom kanalu, Istra. (voditelj dr.sc. I. Janković). Dobitnica je nagrade za izvrsnost na diplomskom studiju arheologije (2016. g.), kao i stipendije za izvrsnost za Poslijediplomski doktorski studij arheologije (2017. g.). Sudjelovala je na arheološkim istraživanjima lokaliteta Romualdova pećina, Abri Kontija 002, Velika Pećina – Kličevica, Kaštel Štafilić – Resnik, Bojna – Brekinjova kosa, Nedelišće – Črečan i drugih nalazišta.

Stručna usavršavanja:

  • 2013. godine – tečaj DITECUR (Digital technologies in cultural landscape research), Zagreb, Erasmus intenzivni program (Slovenija, Austrija, Slovačka i Hrvatska)
  • 2014. radionica Experimental stone tools production workshop (Prof. J. Pelegrin i J. P. Texier) u organzaciji Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2014. radionica Eksperimentalnom arheologijom do tehnologije proizvodnje keramičkih posuda u prapovijesti (Centar za eksperimentalnu arheologiju u suradnji s Odsjekom za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Institutom za arheologiju)
  • 2018. ljetna škola Land use and exploitation of natural resources in the 1st millennium AD: New methods in archaeobotany, archaeometry and modeling (LabexMed-Aix-Marseille université – Centre Camile Julian, Institut za arheologiju, Zavičajni muzej Poreštine, Muzej Grada Crikvenice) te radionica Integracija arheobotanike s ostalim znanostima o prošlosti u sklopu projekta Mend the Gap.

Njezin znanstveni interes uključuje prapovijesnu arheologiju, arheologiju okoliša, arheobotaniku, arheozoologiju i litičku analizu.

Bibliografija

academia.edu

Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.