Antonela Barbir, doktorandica

E-mail: [javascript protected email address]

Tel: +385-1-481-9660

Diplomirala je na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu 2015. godine čime je stekla zvanje magistre prapovijesne arheologije i za što je dobila nagradu za izvrsnost na diplomskom studiju arheologije (2016.). Od 2016. do 2018. kao polaznica stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa radi u odjelu za kopnenu arheologiju Hrvatskog restauratorskog zavoda. Dobitnica je stipendije za izvrsnost za Poslijediplomski doktorski studij arheologije koji je upisala 2017. godine.  

U Institutu za arheologiju zaposlena je 2018. godine, gdje radi na istraživačkom projektu Hrvatske zaklade za znanost „Željeznodobni ženski identiteti u južnom dijelu Karpatske kotline“ (FEMINE) (voditelj: dr. sc. M. Dizdar) u kojem se bavi ulogom životinjskih ostataka u ženskim grobovima. U sklopu teme doktorskog rada „Lovačko-skupljačka prehrana na prijelazu iz pleistocena u holocen na istočnojadranskog obali – skupovi nalaza sisavaca i mekušaca iz špilje Vlakno na Dugom otoku“ bavi se prilagodbom ljudskih populacija na promjene u paleookolišu i strategiji preživljavanja. Sudjelovala je na više arheoloških istraživanja paleolitičkih i mezolitičkih lokaliteta u Istri i Dalmaciji.

U znanstvenom radi bavi se pitanjima odnosa čovjeka i životinja, prilagodbi ljudskih populacija na promjene u paleookolišu i promjenama u strategijama preživljavanja korištenjem arheozooloških, arheomalakoloških i arheobotaničkih metoda.

Bibliografija

academia.edu

Ova web-stranica rabi “kolačiće” kako bi vam pružila čim bolje iskustvo pregleda našeg sadržaja… Prihvaćam.